Buiten spelen

Speeltoestellen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten. Je hebt dure toestellen, maar ook goedkope toestellen. Het hangt niet alleen van het soort speeltoestel af, maar ook van de leverancier waarbij je het koopt. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Wij gaan je een handje helpen!

Een speeltoestel is ontzettend leuk voor de kinderen, ze kunnen zich er uren mee vermaken. Je plaatst eenmaal een toestel in de tuin en je hebt er altijd profijt van. Wat is dan het nadeel? Het nadeel is dat het kopen van zo’n prachtig speeltoestel niet goedkoop is. Het is een duurzaam goed en gaat dus ontzettend lang mee, maar het is wel eenmalig een grote investering. Alhoewel het natuurlijk wel van het type afhangt.

Zo zijn er hele goedkope speeltoestellen. Denk eens aan een glijbaan of schommel. Een schommel hoeft bijvoorbeeld niet duur te zijn. Alleen een plankje ophangen en voilà! Daar is de schommel! Maar je kunt ook een heel speeltoestel als schommel kopen. Zelfs dan is de schommel een goedkoop buitenspeelgoed, maar het is dan natuurlijk wel een stuk duurder. Een glijbaan kun je ook heel goedkoop kopen.

Daarnaast zijn er ook dure speeltoestellen. Denk eens aan een speelhuisje met alles erop en eraan. Dat kost nog al wat! Maar je hebt dan ook het meest uitgebreide speelgoed.

Let erg goed op de veiligheid van de toestellen. Vaak zijn ze allemaal getest en veilig, maar controleer altijd op keurmerken. Zo zorg je ervoor dat je kinderen veilig kunnen spelen. En wees nu eerlijk: veiligheid gaat toch boven alles?

Je kunt in een fysieke winkel gaan bestellen of online. Het heeft allebei zijn voors en tegens. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je kunt zien hoe het bouwwerk eruit ziet, het nadeel is dat de prijzen vaak hoger liggen als online. Hierbij heb je meteen het voordeel van internet benoemd. Daarbij komt kijken dat de verzendkosten vaak gratis zijn.

Ten slotte kun je natuurlijk ook zelf een speeltoestel maken. We hebben het al kort even genoemd bij de schommel: je kunt zelf een plankje met een touw aan het plafond knopen. Maar hetzelfde geldt bij een zandbak. Je kunt namelijk zelf een zandbak bouwen. Een springkussen bijvoorbeeld niet.

Kortom: Het kopen van speeltoestellen hoeft niet duur, laat je alleen goed informeren!