Wat moet je in huis hebben bij het krijgen van een baby

Er zijn zoveel spullen te koop voor zwangerschappen en baby’s. Wat heb je echt nodig voor je baby? Hieronder een opsomming van de spullen die je niet mag vergeten in huis te halen.

Vergeet jezelf niet

Allereerst begint het natuurlijk met jezelf. Niet alleen het kleintje heeft spullen nodig. Jouw lichaam gaat veranderen en dat betekent dat ook jij nieuwe spullen nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld nieuwe kleding nodig. Je buik zal steeds meer groeien en je broek gaat niet lekker zitten. Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel zwangerschapskleding. Je kunt er dus nog steeds altijd leuk bij lopen. Naast kleding is het ook raadzaam een goede zwangerschapsbeha te kopen. Je borsten zullen groeien en gevoeliger worden. Een goede ondersteuning is erg belangrijk en comfortabel. Tot slot kan het zijn dat je minder fijn kunt slapen door het groeien van je buik. Een voedingskussen kan helpen bij het vinden van een fijne slaappositie. Daarnaast zal je het voedingskussen ook nodig hebben wanneer je kindje geboren is.

Baby spullen

Er zijn een aantal dingen die je gewoon moet hebben voor het einde van je zwangerschap. Het zal je enorm helpen wanneer de kleine er is.

  • Kraamzorg pakket: een kraampakket kan je vaak gratis verkrijgen bij je zorgverzekering. Hierin zitten een aantal standaard benodigdheden. Dit hoef je dit allemaal al niet meer zelf te kopen.
  • Autostoeltje: je bent niet alleen verzekerd van veilig reizen met je kindje, het is ook wettelijk verplicht.
  • Kinderwagen: een kinderwagen ga je sowieso nodig hebben om je kindje te vervoeren. Koop de kinderwagen voor de bevalling. Geniet van de eerste dagen met je kindje, deze wil je niet verpesten door verplicht naar de winkel te moeten.
  • Baby meubelen: zorg dat je alle meubelen hebt die je kindje in het begin nodig zult hebben. Denk hierbij aan een bedje, wieg, bad en commode.
  • Baby producten: je kindje heeft speciale baby vriendelijke producten nodig. Voorbeelden hiervan zijn shampoo, zeep, kammetje, luiers en billendoekjes.
  • Draagzak of draagdoek: het kan fijn zijn om je kindje bij je te kunnen dragen en niet altijd met een kinderwagen te hoeven lopen. Zoek er zorgvuldig eentje uit die bij jullie maat en wensen past.
  • Voeding attributen: er bestaan verschillende producten die het geven van borstvoeding kunnen vereenvoudigen. Vergeet niet te denken aan een voedingsbeha en voedingsshirt.
  • Babyfoon: een babyfoon is enorm fijn. Je hoeft niet de gehele dag bij je baby te zijn om hem in de gaten te kunnen houden. Het geeft je meer bewegingsvrijheid zonder dat je je baby uit het oog verliest.
  • Babykleertjes: koop een aantal kleertjes om je kindje aan te kunnen kleden na de bevalling. Koop niet teveel. Waarschijnlijk krijg je al een aantal kleertjes als cadeautje. Daarnaast groeit je kindje erg snel en zal de eerste kleertjes als snel niet meer passen.

Profiteren op kleding online kopen

Op kleding kun je online vaak korting krijgen, wat lang niet iedereen weet. Zo kun je gemakkelijk geld besparen als je vaak online shopt, uiteraard wel op de juiste tijd. Zo wordt je via nieuwsbrieven en kortingwebsites op de hoogte gesteld van acties van online kleding shops.

Geld besparen op kleding is vaak lastig denk je, want je wilt zoveel kleding kopen dat je al snel duur uit bent. Maar dat hoeft tegenwoordig niet meer dankzij kortingscodes op het web. En het voordeel is dat je tegenwoordig voor vele online kleding shops een actuele kortingscode of actiecode hebt. Zo kun je met de kortingscode Zalando bijvoorbeeld flink profiteren bij Zalando.nl regelmatig en met de Nelly kortingscode weer profiteren bij Nelly.com en zo zijn er nog vele andere kortingscodes beschikbaar voor onder andere Wehkamp, WE Fashion en vele meer.

Kleding online kopen

Kleding koop je tegenwoordig steeds eerder online, het is gemakkelijk en je bespaart veel tijd en ziet direct wanneer er aanbiedingen zijn. Tegenwoordig hebben mensen het druk en ga je niet zomaar weer een dag je naar een stad om te winkelen. En online kun je vaak direct inspringen op kortingsacties van webwinkels waar je zelf van op de hoogte wordt gehouden dankzij handige nieuwsbrieven. En dat is een stuk lastiger in de winkel, dan zul je eerst in de stad moeten zijn voordat je de acties daadwerkelijk ziet.

Het leuke van kleding online kopen is dat je tegenwoordig steeds meer mogelijkheden hebt. Zo kan je bij sommige webwinkels tegenwoordig al virtueel passen door een foto up te loaden en zo direct te zien of het bij je past, en zo komen er waarschijnlijk nog meer innoverende mogelijkheden in de toekomst wat het online shoppen aantrekkelijker maakt. Zo kun je tegenwoordig ook nog is shoppen op thema in plaats van kleding stuk, waardoor je direct een leuke outfit kan scoren voor een speciale gelegenheid.

Tip: Maak het leukste babyalbum

Kleine kinderen worden groot. En het liefst zou je ze voor altijd klein houden. Dat is natuurlijk niet mogelijk, maar wat je wel kunt doen is het bijhouden van een album van je baby. Hierdoor kun je altijd terugkijken op hoe je baby vroeger was en ook voor je kind zelf is het leuk om dit later terug te kijken. Maar je wilt hier natuurlijk wel wat leuks van maken! Daarom geven wij enkele tips om een leuk babyalbum te maken.

Maak van tevoren een plan

Voordat je begint, is het handig om voor jezelf een plan te trekken hoe jouw babyboek er uit moet komen te zien. Als je gewoon maar aan de slag gaat, bedenk je misschien halverwege wel dat het toch niks is en kun je weer opnieuw beginnen. Het mooiste is om een vaste stijl aan te houden en deze door je hele babyboek door te trekken. Wil je hij stylisch maken of juist heel kitsch?

Niet alleen foto’s

Het is natuurlijk super leuk om foto’s van je kleintje in een babyalbum te plaatsen. Maar soms zijn er ook andere dingen die leuk zijn om te vermelden. Maak bijvoorbeeld een verslag van de eerste woordjes van je kind. Of hou bij wanneer er tandjes zijn gaan wisselen. Als je kindje oud genoeg is, is het ook leuk om wat tekeningen van je kind in het album te plakken. Het is natuurlijk ook geheel afhankelijk van hoe groot je het boek wilt maken. Doe je de leeftijd /tm 4 jaar, of wil je per jaar een nieuw album maken?

Een online fotoboek

Tegenwoordig leven we in een digitaal tijdperk. Van jezelf heb je waarschijnlijk nog wel fotoboeken waarbij je ouders foto’s moesten laten ontwikkelen, voordat ze deze in een album stopten. Echter zijn tegenwoordig bijna alle foto’s digitaal. Je kunt dan ook eenvoudig online een fotoalbum maken! Op Fotoboeken.nl kun je al je gewenste foto’s inladen en daarna indelen hoe jij het wilt. Kies hierbij ook leuke achtergronden uit, schrijf er teksten bij en maak het zo leuk als je wilt. Als je klaar bent stuur je het bestand op en binnen enkele dagen ligt jouw creatie op de mat!

Laat de voorkant spreken

In de winkel kun je fotoalbums kopen, die al een mooie voorkant hebben, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan om een mooie voorkant te maken. Print de geboortekaart groot uit en maak hiervan bijvoorbeeld de voorkant. Of kies voor een foto van je zwangere buik. Er zijn genoeg invalshoeken voor je babyboek en je kunt zo creatief zijn als je wilt!

Gezinshereniging

Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven hebben recht op gezinshereniging. Dat is altijd het uitgangspunt geweest van het Nederlands asielbeleid. Zij hebben immers geen mogelijkheid om in eigen land, het land waar zij vandaan zijn gevlucht, een gezinsleven uit te oefenen. Daarom hoeven vluchtelingen in eerste instantie niet, zoals andere vreemdelingen, aan de inkomenseis (een in principe vaste baan met inkomen op minimaal bijstandsniveau) te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

Zodra een vluchteling een verblijfsvergunning heeft gekregen, heeft hij drie maanden de tijd om een aanvraag voor gezinshereniging in te dienen. Dat lijkt ruim voldoende, maar soms blijkt het niet mogelijk dit op korte termijn te regelen. Bijvoorbeeld omdat familieleden vermist worden. Na die periode van drie maanden moeten vluchtelingen wel aan een inkomenseis voldoen. Zij moeten daarmee aantonen dat ze voldoende verdienen om de familieleden te onderhouden.

Medewerkers van VluchtelingenWerk helpen vluchtelingen bij hun aanvraag voor gezinshereniging. Om toestemming te krijgen voor gezinshereniging moet het gezin een moeilijke en langdurige procedure doorlopen. VluchtelingenWerk geeft daarbij ondersteuning en probeert zonodig financiering te vinden voor de reis.

De overheid gelooft niet altijd dat de aanvraag daadwerkelijk familieleden betreft. DNA-onderzoek moet dan uitsluitsel geven. Gezinsherenigingsprocedures van vluchtelingen duren daardoor vaak erg lang. Al die tijd verblijven de gezinsleden vaak onder slechte omstandigheden, bijvoorbeeld in een vluchtelingenkamp in een naburig land. Het is al voorgekomen dat kinderen tijdens de gezinsherenigingsprocedure zijn overleden. VluchtelingenWerk heeft er bij de overheid op aangedrongen de procedure sterk te bekorten.

Vijf baby benodigdheden van 0 tot 1 jaar

Op het moment dat een vrouw twintig weken zwanger is wordt meestal aangevangen met het vergaren van baby artikelen voor de zoon of dochter. Een deel schaf je zelf aan, maar de rest aan praktische items vergaar je tijdens de babyshower. Door van tevoren navraag en onderzoek te doen voorkom je de aanschaf van fiasco’s. Hieronder volgen dan ook de vijf benodigde items die een zoon of dochter doorgaans een jaar na de bevalling zal gebruiken.
Lees verder

Pretecho laten maken

Als mama in spé komt er heel wat op je af. Je lichaam verandert, je eetgewoontes veranderen, om nog maar te zwijgen over de emotionele rollercoaster waar je in terecht komt. Vooral als je een eerste kindje krijgt, zijn al deze emoties en veranderingen nieuw. Het kan helpen om te praten met mensen die al kinderen hebben. Je zult merken dat veel van de dingen die jij voelt, bij iedereen voorkomt. Zwanger zijn is voornamelijk genieten. Natuurlijk komen er ongewenste kwaaltjes bij, maar als je bedenkt waarvoor je het doet, zijn deze kwaaltjes maar bijzaak. Je doet alles uit liefde voor je kindje en je moet ook volop genieten van je zwangerschap. Zodra je de eerste echo hebt gehad en het hartje hebt zien kloppen, worden je moedergevoelens alleen maar versterkt. Het  besef dat er een echt mensje in je buik groeit, is erg bijzonder.

Pretecho

Als aanstaande ouders ben je natuurlijk nieuwsgierig naar je kindje. Bij de eerste echo wordt gekeken of het hartje klopt. Naarmate je zwangerschap vordert, verandert je lichaam steeds meer. Niet zo gek, want je kindje is zich verder aan het ontwikkelen en flink aan het groeien. Bij de 20 weken echo zul je zien dat je baby al een echt mensje is geworden. Tijdens deze echo kun je er tevens achter komen of het een jongetje of een meisje is. Het is natuurlijk mogelijk dat je niet langer kunt wachten en het liefst zo snel mogelijk wil weten wat het  geslacht van je kindje is. Je kunt dan een pretecho laten maken. Dit kan al vanaf 14 weken, maar wil je echt verzekerd zijn dat je het kunt zien, wacht dan nog even tot de 16e week. Om echt een goed beeld te krijgen van je kindje kun je ook een 3D echo laten maken. Je ziet de contouren van je kindje en je kunt zelfs al gaan discussiëren of je baby jouw ogen heeft of die van je partner.

Band met je kindje

Het is een persoonlijke keuze of je wilt weten of het een jongetje of een meisje wordt. Sommigen vinden dat het kindje dan wat tastbaarder wordt. Je kunt hem of haar bij naam noemen en daardoor wordt het persoonlijker en dat versterkt de band met je kindje. Anderen geloven er ook in dat hij of zij dan al vast aan zijn of haar naam went. Het is voor iedereen verschillend. Het belangrijkste is dat jullie doen wat jullie willen en welke keuze goed voelt. De band met je kindje is er sowieso. Je hebt je baby namelijk negen maanden lang meegedragen in je buik. Die onvoorwaardelijke liefde voor je kindje is al aanwezig en gaat ook niet meer weg.

Handige babyproducten

De partner van G. van der Horst kan elk moment bevallen. Elk moment kan hij een kersverse vader worden! Hij wil echter niet onvoorbereid het vaderschap ingaan. Daarom heeft hij voordat zijn zoontje of dochtertje geboren zou worden, goed onderzoek gedaan naar wat nou de meest handige babyproducten zijn. Dit wil hij graag met de wereld delen! Zorg er dus gewoon voor dat je al deze producten in huis hebt vóórdat je kindje wordt geboren.

Babyfoon

In het begin is het natuurlijk heel erg lastig om je baby’tje ook maar een seconde uit het oog te verliezen, ook al is het maar terwijl hij of zij slaapt. Op een gegeven moment moet je als ouder wel leren dat een baby best eventjes alleen kan zijn als het baby’tje slaapt. Hiervoor is de babyfoon uitgevonden. Vroeger was dit enkel een apparaatje dat al het geluid van het baby’tje liet horen, nu zijn veel babyfoons ook uitgerust met een cameraatje. Het is dus nergens meer voor nodig om je kind uit het oog te verliezen.

Kinderwagen

Een kinderwagen is logischerwijs ook heel erg belangrijk. Niet alleen is het handig om je baby in te transporteren, maar een kinderwagen is ook handig om uw baby’tje in te leggen als het moeilijk in slaap valt. Kinderen vallen altijd heel gemakkelijk in slaap als ze rondgereden worden.

Box

Een box is ook een essentieel meubelstuk voor als je een kleine baby hebt. Zeker als het begint met kruipen. Als je een baby in een box zet ben je er namelijk zeker van dat het niet overal heen kruipt en zichzelf hierdoor pijn doet.